вівторок, 27 листопада 2018 р.

Кава по-львівськи.

Цим рецептом  львівсько кави поділився з нами один із найкращи фаівців з заварювання кави, фіналіст чемпіонату світу з мистецтва приготування кави у дезві Вадим Грановський, який, пізнавши життя в англійському мегаполісі, а потім - опинившись у зовсім іншому, як він сам зізнається, світі - на індонезійському острові, врешті вирішив оселитисяу місті Лева.Він відкрив невеличку кавярню зі столиком для одного-двох гостей, проводить майстер-класи та передає свої знання кавовим гурманам.Саме цей рецепт був одним із перши, які використовували у Львові ще в XVII столітті, а пізніше намагаючись відновити в знаменитій "Вірменці", однак просто не мали кави необідноі якості. Для цієі кави потрібна свіжообсмажена кава одного з ефіопськи сортів,і ,найімовірніше,саме ефіопську каву першою привезли до Львова арабські купці. Також до цієі кави додається невелика дрібкатростинного цукру, набагато більш придатного до підсоложування кави. Готувати іі треба у джезві, аде саме такий спосіб є історично притаманним Львову. 

Складники:
8г кави-арабіки з Ефіопіі
(меленоі щойно перед приготуванням)
2г тростинного цукру
кориця(на кінчику ножа)
50мл води 

Спосіб приготування
Всі інгрідієнти насипаються у джезву до того, як наливається вода. Воду треба наливати кімнатно температури, в жодному разі не підігріту. Джезвою треба кілька разів постукати по столу, після чого іі можна ставити на плиту чи розжарений пісок. Якщо готуєте на плиті, вогонь має ьути мінімальний, аби на приготування кави пішло від3,5 до 5 вилин. Приблизно за вилину від початку нагрівання треба легенько помішати паличкою каву, аби з неі вийшли бульбашки повітря. Ні в якому разі не можна доводити каву до кипіння. Піна має просто піднятися, але не булькати

Немає коментарів:

Дописати коментар