Хороша кава чорна, як диявол,
гаряча, як пекельний вогонь,
солодка, як поцілунок.
прислів'я
гаряча, як пекельний вогонь,
солодка, як поцілунок.
прислів'я
Любите ви каву чи ні, але уявлення про те як готувати цей напій, напевно маєте.
Для приготування кавового напою потрібно зовсім небагато: сама кава, вода, кавник або кавоварка і кілька хвилин великого таїнства народження напою.Любителі розчинної обоxодятся і без кавоварки.
Легко приготувати каву взагалі, але для того щоб вона була смачна, ароматна, тобто справжньою кавою, потрібно дещо знати і вміти.
Смак, аромат, колір, настій напою залежать від багатьоx обставин і в першу чергу, звичайно, від майстерності того, хто його готує.
Задача забезпечити найбільш сприятливі умови для екстрагування.
У найпростішому випадку для приготування кави використовують будь-який кавник або звичайну каструлю (краще лудженими або емальований) підодящиx розмірів. Бажано щоб посудина для приготування кави була з фаянсу, скла або нержавіючої сталі і добре зберігала тепло.
Посуд ополіскують окропом, щоб прогріти його. Потім засипають необідну кількість кави. Звичайна пропорція: одна-дві чайні ложки кавового порошку на склянку води.Порошок заливають окропом так, щоб кава не опинилася на поверxні.
Для приготування кавового напою потрібно зовсім небагато: сама кава, вода, кавник або кавоварка і кілька хвилин великого таїнства народження напою.Любителі розчинної обоxодятся і без кавоварки.
Легко приготувати каву взагалі, але для того щоб вона була смачна, ароматна, тобто справжньою кавою, потрібно дещо знати і вміти.
Смак, аромат, колір, настій напою залежать від багатьоx обставин і в першу чергу, звичайно, від майстерності того, хто його готує.
Задача забезпечити найбільш сприятливі умови для екстрагування.
У найпростішому випадку для приготування кави використовують будь-який кавник або звичайну каструлю (краще лудженими або емальований) підодящиx розмірів. Бажано щоб посудина для приготування кави була з фаянсу, скла або нержавіючої сталі і добре зберігала тепло.
Посуд ополіскують окропом, щоб прогріти його. Потім засипають необідну кількість кави. Звичайна пропорція: одна-дві чайні ложки кавового порошку на склянку води.Порошок заливають окропом так, щоб кава не опинилася на поверxні.

Немає коментарів:
Дописати коментар